Majskaksbollar
Recept
- 4 (28 g) majskakor
- 100 g jordnötssmör
- 50 g choklad (utan tillsatt socker)
- Toppa med flingsalt
Instruktioner
1. Blanda ihop smulade majskakor med jordnötssmör (är jordnötssmöret väldigt hårt i konsistensen kan du värma upp det i mikron).
2. Smält och ringla över chokladen, toppa med flingsalt (ska du doppa dem i chokladen kan det behövas lite mer choklad och då behöver bollarna även stelna i frysen innan du doppar).
3. Ställ in i frysen ett par timmar innan servering.
Alternativ
1. Du kan antingen använda smulade majskakor, cornflakes, eller fullkornsflingor som bas - godast att äta direkt från frysen.
2. Om du vill kan du byta ut lite av jordnötssmöret mot honung/fibersirap i smeten för extra sötma - valfritt.
Tips
Blanda i lite kokosolja i chokladen så får den tunnare konsistens och blir enklare att doppa/ringla över kakorna.
Makros
Per styck:
Ca 118 kcal
8 g fett
5 g kolhydrater
4 g protein