Majskaksbollar

Recept

8
  • 4 (28 g) majskakor
  • 100 g jordnötssmör
  • 50 g choklad (utan tillsatt socker)
  • Toppa med flingsalt

Instruktioner

1. Blanda ihop smulade majskakor med jordnötssmör (är jordnötssmöret väldigt hårt i konsistensen kan du värma upp det i mikron).

2. Smält och ringla över chokladen, toppa med flingsalt (ska du doppa dem i chokladen kan det behövas lite mer choklad och då behöver bollarna även stelna i frysen innan du doppar).

3. Ställ in i frysen ett par timmar innan servering.

Alternativ

1. Du kan antingen använda smulade majskakor, cornflakes, eller fullkornsflingor som bas - godast att äta direkt från frysen.

2. Om du vill kan du byta ut lite av jordnötssmöret mot honung/fibersirap i smeten för extra sötma - valfritt.

Tips

Blanda i lite kokosolja i chokladen så får den tunnare konsistens och blir enklare att doppa/ringla över kakorna.

Se video här

Makros

Per styck:

Ca 118 kcal

8 g fett

5 g kolhydrater

4 g protein

Föregående
Föregående

Rabarberremmar

Nästa
Nästa

Hallonklubbor