Snabba Frökusar
Recept
6
- 3 dl vetemjöl
- 1 dl havremjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 dl solroskärnor
- 1 msk sötströ
- 1 msk olivolja
- 2,5 dl filmjölk 3 %
- Lite salt
Topping
- Uppvispat ägg
- Solrosfrön
Instruktioner
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda ihop samtliga ingredienser utom toppingen, låt svälla minst 5 minuter.
3. Dela upp degen och placera på ett bakplåtspapper, platta till lite.
4. Pensla med uppvispat ägg och toppa med solrosfrön.
5. Grädda i ugnen ca 15 minuter.
6. Dela bröden på mitten innan du äter dem.
Makros
För hela receptet:
Ca 1464 kcal
60 g fett
180 g kolhydrater
48 g protein
Per brödhalva:
Ca 122 kcal
5 g fett
15 g kolhydrater
4 g protein