Proteinfudge
Recept
14
- 2 dl lättmjölk
- 2 msk majsstärkelse
- 2 msk sötströ (valfritt)
- 0,5 dl proteinpulver (vassle vanilj)
- 10 g valfritt nötsmör (smooth)
- 5 g honung (eller valfri sirap)
- Några droppar vaniljextrakt
- Lite citronsaft (valfritt)
- 5 g kokosolja
- Flingsalt
Instruktioner
- Koka upp mjölk, sötströ, proteinpulver och majsstärkelse under omrörning tills smeten tjocknar.
- Ta av från plattan och låt svalna innan du tillsätter resterande ingredienser.
- Häll ut smeten på ett bakplåtspapper och ställ in i frysen minst 2 timmar.
- När den stelnat kan du skära upp den.
Tips
Vill du göra en ännu snabbare fudge kan du använda färdig proteinpudding från affären - ta då bort proteinpulver vassle, mjölk och majsstärkelse från receptet.
Makros
Per bit:
Ca 24 kcal
1 g fett
2 g kolhydrater
2 g protein