Ingefära Jellyshots

Recept

20

  • 3 citroner
  • 75 g ingefära
  • 2 msk honung
  • 2 dl vatten
  • 1 skopa vitamin c pulver (healthwell)
  • 2 msk gelatinpulver (låt svälla i 1 dl vatten)

Instruktioner

1. Gröp ur citronerna och skiva ingefäran. Mixa detta tillsammans med vatten, honung och vitamin C-pulver (ha i mer eller mindre honung beroende på hur sött du vill ha det).
2. Låt gelatinpulvret svälla i 1 dl vatten ca 5 minuter.
3. Sila vätskan och värm upp i en kastrull tills ljummen (ej koka). Dra av kastrullen från plattan och rör ner gelatinet så det löses upp i vätskan.
4. Fyll upp de urgröpta citronerna med vätskan och låt stå i kylen minst 2 timmar.

Makros

Per skiva/shot (om du gör 20 st):
Ca 9 kcal
< 0,5 g fett
1,5 g kolhydrater
0,5 g protein

Föregående
Föregående

Tortillacalzone

Nästa
Nästa

Smashed Potatisnachos