Hamburgerrullar
Recept
4
- 2 tunnbröd (surdeg)
- 250 g nötfärs (5 %)
- 50 g hamburgerost (2 skivor)
- Vitlökssalt och chiliflakes
- Salt och peppar
Topping
- Sallad, tomat, rödlök och srirachasås
Hamburgardressing
- 0,75 dl minifraiche
- 1 msk lätt majonäs (26 %)
- 1 msk bostongurka
- 1 msk ketchup (stevia)
- Salt
Instruktioner
1. Tryck ut den råa nötfärsen på bröden, krydda med vitlökssalt och chiliflakes.
2. Tillaga tunnbröden i ugnen på 200 grader ca 5 min, blanda under tiden ihop såsen.
3. Toppa med hamburgerost, topping, sås och rulla sedan ihop bröden.
Makros
Per halva:
Ca 199 kcal
8 g fett
15 g kolhydrater
17 g protein