Allt-I-Ett Potatisgratäng
Recept
4
- 600 g fast potatis (tunt skivad)
- 200 g cream cheese light (vitlök & örter)
- 500 g nötfärs 5% (stekt)
- 1 liten rödlök
- 100 g tomat
Sås
- 1 dl lätt créme fraiche
- 2 msk ketchup (stevia)
- 1 msk senap (utan tillsatt socker)
- 0,5 dl arla ko eko mellanmjölk
- Salt och peppar
Topping
- 25 g hamburgerost
- 25 g mager riven ost
Instruktioner
1. Skiva potatisen tunt och blanda ihop med cream cheese i botten på en ugnsform, salta.
2. Stek nötfärs, krydda med salt och peppar, placera ovanpå potatisen.
3. Blanda ihop såsen och häll över i ugnsformen.
4. Toppa med resterande ingredienser och tillaga i ugnen på 225 grader, ca 30 min.
Makros
Totalt hela receptet:
Ca 1744 kcal
76 g fett
116 g kolhydrater
144 g protein
Per portion:
Ca 436 kcal
19 g fett
29 g kolhydrater
36 g protein