Allt-I-Ett Potatisgratäng

Recept

4
  • 600 g fast potatis (tunt skivad)
  • 200 g cream cheese light (vitlök & örter)
  • 500 g nötfärs 5% (stekt)
  • 1 liten rödlök
  • 100 g tomat

Sås

  • 1 dl lätt créme fraiche
  • 2 msk ketchup (stevia)
  • 1 msk senap (utan tillsatt socker)
  • 0,5 dl arla ko eko mellanmjölk
  • Salt och peppar

Topping

  • 25 g hamburgerost
  • 25 g mager riven ost

Instruktioner

1. Skiva potatisen tunt och blanda ihop med cream cheese i botten på en ugnsform, salta.
2. Stek nötfärs, krydda med salt och peppar, placera ovanpå potatisen.
3. Blanda ihop såsen och häll över i ugnsformen.
4. Toppa med resterande ingredienser och tillaga i ugnen på 225 grader, ca 30 min.

Se video här

Makros

Totalt hela receptet:
Ca 1744 kcal
76 g fett
116 g kolhydrater
144 g protein

Per portion:
Ca 436 kcal
19 g fett
29 g kolhydrater
36 g protein

Föregående
Föregående

Sitting Bull

Nästa
Nästa

Hamburgerrullar