Spagettilasagne

Recept

5
  • 300 g okokt spagetti
  • 800 g nötfärs (5%)
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 500 g passerade tomater
  • 2 kycklingbuljongtärningar
  • Salt, peppar, oregano, timjan, basilika

Vit sås

  • 8 dl lättmjölk
  • 1 dl majsstärkelse
  • Salt, peppar och muskot

Topping

  • 50 g mager riven ost eller mozzarella

Instruktioner

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Koka spagettin.
3. Blanda ut majsstärkelsen med lite av mjölken i en kastrull, tillsätt resterande mjölk och låt såsen koka upp under omrörning.
4. Stek nötfärs och tillsätt passerade tomater, buljongtärningar och vitlök. Smaka av med kryddor.
5. Placera spagettin i botten av en ugnsform och blanda ihop med den vita såsen, häll över köttfärssåsen och toppa med ost.
6. Tillaga i ugnen ca 20 minuter.

Makros

Totalt hela receptet:
Ca 2820 kcal
60 g fett
320 g kolhydrater
250 g protein

Per portion:
Ca 564 kcal
12 g fett
64 g kolhydrater
50 g protein

Föregående
Föregående

One Pot Öppen Lasagne

Nästa
Nästa

Sitting Bull