One Pot Öppen Lasagne

Recept

4
  • 8 lasagneplattor
  • 150 g vitost 10%
  • 2 zucchini
  • 100 g soltorkade tomater
  • 4 pressade vitlöksklyftor
  • 200 g cream cheese light (vitlök & örter)
  • Salt och peppar
  • Citronsaft

Instruktioner

1. Koka lasagneplattorna separat (jag använde torra men det går lite snabbare om du använder färska).
2. Hacka upp och släng resterande ingredienser jämnt fördelat i en ugnsform.
3. Tillaga i ugnen ca 20 min på 200 grader, rör sedan om så röran blir riktigt krämig.
4. Varva röra med de kokta lasagneplattorna på tallrikar. Ät som den är eller toppa med riven parmesanost och olja från de soltorkade tomaterna (valfritt).

Tips: Supergod att äta som den är men även toppen att servera med lax eller grillad kyckling.

Se video här

Makros

Totalt hela receptet:
Ca 1364 kcal
52 g fett
144 g kolhydrater
72 g protein

Per portion:
Ca 341 kcal
13 g fett
36 g kolhydrater
18 g protein

Föregående
Föregående

Ugnsgröt Morotskaka

Nästa
Nästa

Spagettilasagne