Ugnsgröt Morotskaka

Recept

8
  • 3 ägg
  • 1 riven morot
  • 5 dl havregryn
  • 3,5 dl lättmjölk
  • 1 tsk bakpulver
  • 1,5 dl sötströ
  • Kanel, ingefära, kardemumma, salt

Topping

  • 150 g vaniljkvarg
  • 25 g cream cheese light
  • Ev. lite valnötter och fibersirap (valfritt)

Instruktioner

1. Blanda ihop alla ingredienser till kakan, använd gärna en stavmixer.
2. Häll ut smeten i en ugnsform och grädda i ugnen ca 30 min på 225 grader.
3. Blanda ihop toppingen och bre över kakan när den svalnat.

Se video här

Makros

Totalt hela receptet:
Ca 1200 kcal
32 g fett
136 g kolhydrater
72 g protein

Per bit:
Ca 150 kcal
4 g fett
17 g kolhydrater
9 g protein

Föregående
Föregående

Krämig Risoni med Kyckling

Nästa
Nästa

One Pot Öppen Lasagne