Blomkålslasagne

Recept

2

Sås

  • 300 g blomkål
  • 1 potatis
  • 1 gul lök
  • 1 knippe vitlöksklyftor
  • 1 buljongtärning (grönsaks)
  • 50 g vitost (10%)
  • 2,5 dl matlagningsgrädde (4%)
  • Basilika, salt och peppar

Övrigt

  • 110 g kalkonbacon
  • 5 torkade lasagneplattor
  • 25 g riven mager ost

Instruktioner

1. Placera alla ingredienser till såsen (utom basilika, matlagningsgrädde och vitost) i en ugnsform, tillaga på 200 grader ca 30 min i ugnen.
2. Tryck ur vitlöksklyftorna och tillsätt basilika, vitost samt matlagningsgrädde, mixa till en slät sås.
3. Varva såsen i en ugnsform med lasagneplattor och kalkonbacon, toppa med ost och tillaga ytterligare 30 minuter i ugnen.

Se video här.

Makros

Totalt hela receptet:
Ca 952 kcal
26 g fett
108 g kolhydrater
64 g protein

Per portion:
Ca 476 kcal
13 g fett
54 g kolhydrater
32 g protein

Föregående
Föregående

Sura Remmar

Nästa
Nästa

Tortillalasagne med Cheese Balls