Currygryta med Ingefäraris
Recept
4
Currygryta
- 3 pressade vitlöksklyftor
- 400 g kokosmjölk light
- 500 g passerade tomater
- 75 g fryst spenat
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 600 g kokta kikärtor
- 1 msk sötströ
- Curry, salt, basilika, ingefära
Ingefäraris
- 2,5 dl (200 g) okokt ris
- 1 tsk ingefärapulver
- Salt
Naanbröd
- 200 g lättyoghurt
- 4 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 msk sötströ
- Salt
Instruktioner
1. Koka upp riset i vatten smaksatt med salt och ingefärapulver.
2. Bryn vitlöken i en stekpanna och tillsätt resterande ingredienser (förutom kryddor och kikärtor).
3. Koka upp och smaka av med kryddor, tillsätt sedan kikärtorna och låt grytan puttra tills den får en fin konsistens.
4. Blanda sedan alla ingredienser till brödet och dela upp till 4 platta bröd, tillaga sedan i en torr stekpanna (om du vill kan du pensla bröden med lite olivolja blandat med vitlök och örtsalt innan servering).
Makros
Per portion (utan bröd):
Ca 474 kcal
11 g fett
70 g kolhydrater
17 g protein
Per naanbröd:
Ca 224 kcal
1 g fett
43 g kolhydrater
9 g protein