Currygryta med Ingefäraris

Recept

4

Currygryta

  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 400 g kokosmjölk light
  • 500 g passerade tomater
  • 75 g fryst spenat
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 600 g kokta kikärtor
  • 1 msk sötströ
  • Curry, salt, basilika, ingefära

Ingefäraris

  • 2,5 dl (200 g) okokt ris
  • 1 tsk ingefärapulver
  • Salt

Naanbröd

  • 200 g lättyoghurt
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk sötströ
  • Salt

Instruktioner

1. Koka upp riset i vatten smaksatt med salt och ingefärapulver.

2. Bryn vitlöken i en stekpanna och tillsätt resterande ingredienser (förutom kryddor och kikärtor).

3. Koka upp och smaka av med kryddor, tillsätt sedan kikärtorna och låt grytan puttra tills den får en fin konsistens.

4. Blanda sedan alla ingredienser till brödet och dela upp till 4 platta bröd, tillaga sedan i en torr stekpanna (om du vill kan du pensla bröden med lite olivolja blandat med vitlök och örtsalt innan servering).

Makros

Per portion (utan bröd):

Ca 474 kcal

11 g fett

70 g kolhydrater

17 g protein

Per naanbröd:

Ca 224 kcal

1 g fett

43 g kolhydrater

9 g protein

Föregående
Föregående

Yoghurtpaj

Nästa
Nästa

Risifruttikaka