Sushigratäng
Recept
4
Ingredienser
- 200 g okokt ris
- 500 g lax
- 75 g sweet chilisås (less sugar)
- Salt, peppar, vitlökspulver
Topping
- 0,5 avokado
- 0,5 gurka
- Lite vinäger eller citronsaft (gärna spray)
- 2 msk srirachamayo
- 2 msk teriyakisås
Instruktioner
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skölj och koka upp riset med salt så det blir helt tillagat.
3. Lägg riset i botten på en ugnsform och placera skivad lax + sweet chilisås ovanpå.
4. Tillsätt salt, peppar, vitlökspulver och grädda i ugnen ca 10 min.
5. Toppa sedan med toppingen innan du serverar.
Makros
Per portion:
Ca 487 kcal
20 g fett
50 g kolhydrater
27 g protein
För hela receptet:
Ca 1948 kcal
80 g fett
200 g kolhydrater
108 g protein