Sushigratäng

Recept

4

Ingredienser

  • 200 g okokt ris
  • 500 g lax
  • 75 g sweet chilisås (less sugar)
  • Salt, peppar, vitlökspulver

Topping

  • 0,5 avokado
  • 0,5 gurka
  • Lite vinäger eller citronsaft (gärna spray)
  • 2 msk srirachamayo
  • 2 msk teriyakisås

Instruktioner

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Skölj och koka upp riset med salt så det blir helt tillagat.

3. Lägg riset i botten på en ugnsform och placera skivad lax + sweet chilisås ovanpå.

4. Tillsätt salt, peppar, vitlökspulver och grädda i ugnen ca 10 min.

5. Toppa sedan med toppingen innan du serverar.

Makros

Per portion:

Ca 487 kcal

20 g fett

50 g kolhydrater

27 g protein

För hela receptet:

Ca 1948 kcal

80 g fett

200 g kolhydrater

108 g protein

Föregående
Föregående

Matpannkaka

Nästa
Nästa

Yoghurtpaj