Tandoori med Vitlöksnaan

Recept

4
  • 250 g okokt basmatiris
  • 600 g tärnad kycklingfilé + örtsalt
  • 1 tärnad paprika
  • Chilisalt och vitlökspulver
  • 450 g tandoorisås
  • 6 dl hett vatten

Vitlöksnaan (4 st)

  • 2 dl vatten
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk sötströ
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • Salt

Instruktion (Matlådor)

Länk till video

Instruktion (Vitlöksnaan)

1. Knåda ihop alla ingredienser till brödet och dela upp till 4 platta bröd.

2. Stek bröden i en torr stekpanna på hög värme.

3. (Om du vill kan du pensla bröden med lite olivolja blandat med vitlök och örtsalt precis innan servering).

Makros

Per portion (exkl. brödet):
Ca 509 kcal
9 g fett
61 g kolhydrater
42 g protein

Per bröd:
Ca 206 kcal
1 g fett
42 g kolhydrater
7 g protein

Föregående
Föregående

Julmustpasta

Nästa
Nästa

Kanelbullerullar