Lasagnesoppa

Recept

5
  • 1 tsk olivolja
  • 0,5 liten purjolök
  • 4 pressade vitlöksklyftor
  • 800 g nötfärs (5 % fett)
  • 2 buljongtärningar (kött)
  • 800 g krossade tomater
  • 50 g mager ost
  • 1 dl milda mat (4% fett)
  • 2 msk ketchup (stevia)
  • 5 dl hett vatten
  • Basilika, persilja, chiliflakes, salt och peppar
  • 5 lasagneplattor (ca 90 g)

Topping (ricottakräm)

  • 150 g ricotta (7 % fett)
  • 1 msk riven parmesanost
  • Salt, peppar och muskot

Instruktioner

1. Stek först purjolök, vitlök och nötfärs i lite olivolja med salt och peppar.

2. Tillsätt resterande ingredienser och koka soppan ca 15 min (eller tills lasagneplattorna fått önskad konsistens).

3. Blanda ihop ricottakrämen vid sidan av och toppa soppan med denna.

Se video här

Makros

Totalt hela receptet:
Ca 2075 kcal
70 g fett
125 g kolhydrater
225 g protein

Per portion:
Ca 415 kcal
14 g fett
25 g kolhydrater
45 g protein

Föregående
Föregående

Äppeldonuts

Nästa
Nästa

Frukostrullar