Potatiskaka

Recept

4
  • 3 ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl lättmjölk
  • 500 g fast potatis (riven)
  • 250 g keso (jag använde crushed)
  • 100 g kycklingbacon (stekt)
  • Salt och peppar

Instruktioner

1. Blanda ihop alla ingredienser till en smet.

2. Häll ut i en ugnsform, grädda på 200 grader i ca 30 min.

3. Ät som den är eller servera med valfri topping - supergod med lite extra kycklingbacon, lågkalori lingonsylt och/eller gräddfil.

Tips

Vill du ha en riktigt krispig potatiskaka kan du använda en större form (så smeten lägger sig som ett tunnare lager på botten) och sedan spraya på lite valfri matolja (blir som supersnabba raggmunkar).

Se video här

Makros

Per portion:

Ca 339 kcal

9 g fett

42 g kolhydrater

23 g protein

För hela receptet:

Ca 1 356 kcal

36 g fett

168 g kolhydrater

92 g protein

Föregående
Föregående

Cereal-Cookies

Nästa
Nästa

One Pot Gyros