Potatiskaka
Recept
4
- 3 ägg
- 1,5 dl vetemjöl
- 1,5 dl lättmjölk
- 500 g fast potatis (riven)
- 250 g keso (jag använde crushed)
- 100 g kycklingbacon (stekt)
- Salt och peppar
Instruktioner
1. Blanda ihop alla ingredienser till en smet.
2. Häll ut i en ugnsform, grädda på 200 grader i ca 30 min.
3. Ät som den är eller servera med valfri topping - supergod med lite extra kycklingbacon, lågkalori lingonsylt och/eller gräddfil.
Tips
Vill du ha en riktigt krispig potatiskaka kan du använda en större form (så smeten lägger sig som ett tunnare lager på botten) och sedan spraya på lite valfri matolja (blir som supersnabba raggmunkar).
Makros
Per portion:
Ca 339 kcal
9 g fett
42 g kolhydrater
23 g protein
För hela receptet:
Ca 1 356 kcal
36 g fett
168 g kolhydrater
92 g protein