Hemmagjord Kycklingkebab
Recept
4
- 500 g kycklingfilé (tunna skivor)
- 1 gul lök
- 4 klyftor vitlök
- 2 msk tomatpuré
- 0,5 dl yoghurt (10%)
- Kebabkrydda och salt
Sallad
- 500 g potatis (rosta med 1 tsk olivolja + salt)
- 1 gurka
- 140 g majs (1 burk)
- 1 rödlök
- 200 g tomat
- 1,5 dl yoghurt (10%)
- 1 dl sweet chili sås (less sugar)
Instruktioner
1. Blanda ihop marinaden och marinera kycklingen.
2. Placera filéerna i en långsmal form och tillaga ca 50 min på 225 grader i ugnen (lägg över lite aluminiumfolie om den börjar bli bränd på toppen).
3. Blanda ihop salladen och skiva upp kycklingen.
Makros
Totalt för hela receptet:
Ca 1584 kcal
40 g fett
156 g kolhydrater
144 g protein
Per portion:
Ca 396 kcal
10 g fett
39 g kolhydrater
36 g protein